By: Najha Johari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 20-May-2008 03:34 Email | Share | | Bookmark
Aliff 2nd Bithday-31st January 2008(Backdated Entry)

Pagi2 dah bangun birthday boy ni!
2 years old today!
Birthday Simple Deco
View all 12 photos...





Ni gambar birthday Aliff yg ke 2thn. This year mmg x buat besar sgt pun since masa tu Bonda baru early pregnancy . so mmg time ni tgh penat sgt n banyak kerja lak tu. So we decided just buy him a Spiderman cake and celebrate kat rumah with my brother n sister. Apapun Aliff still dapat hadiah birthday from ayah n dada..Happy birthday Aliff!!(dah besar dah anak aku..isk..isk..isk.sedih la pulak)

Birthday Boy pagi2 with da birthday goodies
Birthday boy posed with Dada
Time to cut the cake
My family

Aliff dgn Birthday gift
[/b]


Wednesday, 30-Apr-2008 13:56 Email | Share | | Bookmark
Bandung 1st Trip- 21-23th Apr 2008

Baru turun kapal terbang.. posing dulu
Lunch diPak Chi Met Ikan Bakar
Terliur balik tgk gambar ni..
View all 25 photos...

Day 1: 21st April 2008 (LCCT-Bandung )



Setelah lama berangan dan mengidam nak ke Bandung, akhirnya pada 21st April 2008 Nash and I pun berangkat ke sana bersama another 2 couples Jurina n Abg Nazli & Hainee n Baha. Flight ticket dah dibooking since Februari,this trip is a Free n Easy Shopping trip yg mmg we all plan sendiri n x pakai pun travel agency.thanks to da internet , byk useful info yg bantu sepanjang our holiday ni. Ni kira macam rombongan Cik Kiah la ..Organizer of the trip sapa lagi kalau bukan haku..ahakss..



Sampai di International Airport Bandara Hussein Sasteranegara Bandung dlm pukul 11pg terus ke Hotel Cemerlang di Jln Pasir Kaliki utk check in n letak bag , Oleh kerana kami ber6 ada sewa van dan pemandu pelancongnya sekali , ia memudahkan kami utk pergi ke tempat2 yg dah dirancang.Sebelum mula shopping kami berhenti makan tengahari di Pak Chi Met Restoran.Wah.. set ikan bakar guramenya yang terkenal membuatkan kami khusyuk makan dengan seleranya

Lunch@ Pak Chi Met Restaurant
Set Lunch aku..terliur lak bila tgk gambar ni!

Slps itu dlm pukul 3ptg, kami memulakan penjelajahan tempat2 shopping bermula dgn FO Rumah Mode, Mode Plus, Donatelo &Natural. Ia terletak besebelahan antara satu sama lain di Jalan Setiabudi. kami habiskan masa di situ lebih kurang 4 jam(itupun rasa cam x cukup ). Selepas tu kami ke Jalan Dago utk ke FO yg ada di situ seperti Blossom, Victoria,Jetset, Grande,Episode n Happening. ni pun terletak bersebelahan antara satu sama lain. Kitaorg beli belah kat sini sampai semua FO ni tutup dlm pkl 9mlm barulah kelam kabut nak cari makan malam. Nasib baik kami sempat ke Dapur Sangkuriang iaitu restoran makanan Sunda utk mkn mlm n balik hotel tidur utk memulakan hari ke2 di Bandung dgn aktiviti shopping lagi .

Depan FO Jetset!

Day 2: 22nd April 2008 (Bandung )

Di lobby Hotel Cemerlang

After breakfast di hotel, dlm pukul 9pagi kami pun pergi ke Pasar Baru Bandung untuk membeli ole-ole untuk dibawa pulang. kat sini, macam2 ada.Barangan textile seperti telekung,kain lace,kain batik jawa,cotton mmg cantik2 n murah2. Kami di sini dr pukul 9am till 230pm pun still lagi x abis khatam pasar ni..selepas penat bersesak-sesak di Pasar Baru, kami sambung lg shopping ke kawasan Factory Outlet pulak. Kali ini, kami singgah di Toko Bale Anak untuk beli barang2 baby n untuk aliff sekali.. dlm kumpulan ini,aku n nash je yg beria-ia shopping maklulah anak2 kami ini still kecil lagi tapi yg lain2 tu pun sempat grab a few shirts for their niece n nephew..After that, we went to FO2 yg terletak bersebelahan kat Jalan Riau untuk sambung shopping. we spend dr pukul 5pm till 9pm gak lah kat sana.

Shopping telekung kat Pasar Baru!

Since tonite is our last nite, we all semua decided nak dinner di satu restaurant di atas bukit yg dpanggil The Valley.Perjalanan yg amik masa abt 20min from bdr Bandung tu mmg worth it untuk pergi. Dr sini, kita boleh lihat permandangan seluruh bandar Bandung di waktu malam. cantik bangattt!!Makanan yg disediakan pun sedap n murah.tambahan lak ada live band n karaoke. Duduk menikmati dinner kat sini hilang penat seharian bershopping.After that , we all pun balik hotel utk packing barang shopping n berehat.

Permandangan bdr Bandung waktu mlm frm The Valley.
Me n hubby in front of the Valley
My Dinner : Ice Lemon Tea & Seafood Spagetthi
Fried banana with Chocholate Sous .Best


Day 3: 23st April 2008 (Bandung-LCCT)

Me in 5mos preggy
Hubby tgh pilihkan kain cotton for me!!

Seawal jam 9pg, kami keluar menuju ke Pasar Alun2 untuk membuat last minit shopping. Si Hainee n Baha nak cari kasut futsal utk anak2 diaorg tapi x jumpa. Aku sempat ke Pasar Alun2 utk beli kain cotton. Selepas tu kami terus ke airport Bandara untuk kejar flight pukul 130pm nanti. Kami sempat singgah sebentar Jalan Kebun Kawung untuk kel kilang Kartika Sari membeli the famous kek kukus n brownies.Kami sampai semula di LCCT pukul 4pm.Apapun memang seronok bershopping di Bandung ni, dalam keadaan aku yg 5 mos preggy yg agak susah nak cari barang2 yg sesuai utk aku, bila tgk balik, byk gak kain ela n kasut yg aku beli. Kami pergi dgn membawa 2 bag, balik terus 6 bag..Apapun dah dpt greenlight dr Nash utk gi lagi..!!!yahoo..

Hubby say bye-bye to Bandung.. Ada hati nak gi lagi la tuh
Antara brg2 shopping for my unborn baby
Sempat bw blk the famous Kartika Sari brownies n kek kukus
Bonda belikan baju untuk Abang Aliff jugak!!




Tuesday, 4-Mar-2008 04:00 Email | Share | | Bookmark
Alexandria-Cairo,Egypt-Day1 & 2(26-27th Feb 08)

Di check-in counter klia
posing sat during breakfast @ Safwa Restaurant-Dubai Airport
Alexandria Airport dr luar.
View all 25 photos...

At last, dapat jugak we all pergi bercuti berdua-duan utk tahun ini walaupun rasa sedih nak tinggalkan si Naufal tu since skrg dia dah pandai nak ikut kemana we all pergi but we've decided not to bring him along to this trip coz of da tight tour schedule is not suitable for him .This time we all pergi for 7d 6n with da tour guide frm Holiday Tour Travel. Sempoi gak diaorg ni.

Day 1: 26 Feb( KL - Dubai- Alexandria)
Kami berlepas dr KLIA pd 1230 tgh mlm ke Dubai dahulu dgn menaiki Emirates Airlines .We all transit di airport Dubai for 5 hours till we had our next flight to Alexandria on da 930am next morning.After spent time dlm lebih kurang 12 jam dlm kapal terbang, akhirnya we sampai di Alexandria Airport dlm pkl 1240noon.The weather still cool n windy eventhough ada sinaran matahari lg now still winter lg di sini. Our first stop is to have lunch @ Atheneos Restaurant yg terletak di bdr Alexandria. After lunch our we had a few historical places in Alexandria city seperti Catacombs@underground tunnel, Abu el Abbas el Mursyi Mosque, The Royal Library of Alexandria n Montazah Palace Garden. Lbh krg dlm pkl 8mlm, we arrived to Renaissance Alexandria Hotel untuk makan mlm dan tidur.ZZzz
In front of Abu el Abbas el Mursyi Mosque

Day 2: 27 Feb( Alexandria-Cairo)
We start our day as early pukul 730am as we had our breakfast in da hotel n get ready to c/out frm hotel to continue our itinerary.We went to visit Qaitbay Citadel Castle yg dahulunya pernah menjadi kubu pertahanan bkn hanya utk Egypt tp utk menjaga keselamatan spjg laut Mediterranean pd kurun ke 15.We spent abt 45 mins there before continue our journey to Cairo by bus.
Dpn entrance Qaitbay Citadel

Qaitbay Citadel



Whn we arrived in Cairo, the heavy traffic in Cairo city makes us late for our lunch in Hard Rock Cafe @ Grand Hyatt Cairo .Perjlnan yg sepatutnya ambil masa dlm 2hrs bertukar jadi 4hrs due to that. Becoz of that, we have to spent a shorter time there n also in Khan Khalili Bazaar(tempat shopping tu.!!). Frust lah gak tak dpt khatam bazaar tu since tempat tu quite big to explore.Terpaksalah capai je ape yang sempat nampak depan mata .If we've got enough time here, byk benda yang menarik n unique yg blh beli.Kat sini kena hati-hati sket n kena pandai nego coz kat pasar ni byk penipu(conman) dan kuat bergaduh lak tu.seram gak tgk diaorg ni. Later after we had dinner @ Thai Restaurant in Hilton Nile Mall, we all balik ke Pyramid Park Intercontinental Hotel utk berehat .


Hard Rock Cafe Cairo

Al Azhar Mosque

Shopping @ El Khan Khalili Bazaar






Tuesday, 4-Mar-2008 03:00 Email | Share | | Bookmark
Cairo,Egypt Trip-Day3 & 4 (28-29th Feb 08)

 
 
 
View all 38 photos...

Day 3: 28 Feb(Cairo)
Today we spent most of our time outside visiting all the historical places.We start with The Open Air Of Memphis n The Step Pyramid of Sakkara before stop for a while for our lunch at Alezba Restaurant .

Open air of Memphis Museum

Steps of Sakkara pyramid





Di Alezba Restaurant, Sakkara

After lunch, we continue our journey to the most famous pyramid iaitu Pyramids Of Giza n Sphinx.fyi, sebenarnya ada terdapat 134 pyramid d Egypt. tapi yg paling famous di mata dunia ialah di Giza ni.Terpegun melihat binaan pyramid yg masih kukuh walaupun dah di bina beribu-ribu thn.Seronok pun ada coz dpt melihat one of da 7 ancient wonders of da world. Aku yg pregnant ni pun sampai sakit2 pinggang nak jugak ikut yang lain2 tu memanjat batu2 piramid tu.tp kat bwh je lah. After that, we visited perfume factory yang berdekatan dgn Sphinx tu.

Giza pyramid
I dream of Ginnie
Bestnya dia dpt naik unta!!

Keseronokan hari ni bersambung lak pada acara makan mlm kami yg mana kami dibawa makan malam sambil menyusuri Sungai Nil di atas kapal Nile Cruise Star sambil melihat acara belly dance and folk show.Hilang semua rasa penat.

In front of the restaurant
Hubby with the sexy belly dancer


Day 4: 29 Feb(Cairo)

Today is our last day in Egypt yg mana esok kami akan continue our tour to Dubai lak.So our activity taklah padat sgt mcm semalam.After we had our breakfast in our hotel, we continue our journey to :=
- Ani Papyrus Institute - Kilang pembuatan kertas yg digunakan oleh org Egypt utk menulis.Quite interesting.

----
----

- Citadel,Mohamad Ali Mosque - masjid yg dibina d dlm kubu pertahanan oleh Salahuddin al Ayubi@ Saladin dlm thn 1183.






- continue our shopping in Khan Khalili Bazaar during Friday prayer.(after psiko da tour guide )
- Lunch @ TGI's Friday Cairo @ Nile riverbank

Posing sat b4 lunch



- Visit Egyptian Museum - kat sini boleh tgk the real mummy yang diawetkan dlm " Royal mummy room" dan juga brg2 yang diaorg jumpa bersama mummy2 ni.Siapa yang suka sejarah mm my hubby memang rasa x nak balik dah but for me oklah.heheheh

Kat pintu pagar muzium


- balik n dinner kat hotel je today. dah x larat dah.




Tuesday, 4-Mar-2008 02:00 Email | Share | | Bookmark
Cairo & Dubai-Day5 -Day7(1st-3rd March 08)

 
 
 
View all 31 photos...
Day 5: 1 March(Cairo- Dubai)

Its time to say goodbye to Egypt. Today is da travelling day. After breakfast, we check out from hotel n straight to Cairo Airport yg terletak di new Cairo for our flight to Dubai @ 1215noon.

We arrived in Dubai International Airport dlm pukul 6pm n later we transfered by coach to da famous resturant in Dubai " Spice Island" yg terletak di Dubai Renaissance Hotel. Kat sini the food is so superb n delicious after 4 days asyik mkn makanan arab jek. . They have a variety of foods yg sedap2 eventhough is quite pricey. but still worth it eating here coz mmg best!! :P





After dinner we all check in d Lotus hotel. Since ingatkan mlm masih muda, we all decided to merayap at da nearest shopping mall -Al Ghurair Shopping Mall. Its abt 5min walking distance jek tapi we all x sempat nak beli apa2 pun. Hanya tlg diaorg ni tutup kedai coz da shopping compleks closed at 10pm during weekdays. So apa lagi just melepak kat their coffee shop nearby n aftertht balik hotel n titonn..

Day 6: 2nd March (Dubai, UEA)







We start our day later abt 10 am to avoid da heavy traffic in da city area. We drive pass to a few places like
- Palm Island : a multi million project s such as the famous man made island of Palm Jumeirah
- Jumeirah Mosque
- Sheokh Saeed's hse

Our big n special event of da day is to have lunch @ Burj Al Arab Dubai.Seronoknya dapat menjejakkan kaki ke hotel yg paling mahal n cantik di Dubai yg menjadi mercu tanda Dubai ketika ini. To have our lunch kat sini is like a dream come true.The architecture is so unique n gorgeous. The food n service is marvellous . Dapatlah merasa layanan 5 star.hehehe

After that, br we all buat last minit shopping to a few places like Gold & Spice Souk .Sempatlah we all melencong ke Naif Road(tempat shopping like Jln masjid India) utk beli kain.
Later we skip our official dinner to go straight to the Mall of Emirates( da largest mall in Dubai yg menempatkan Ski Dubai - Da world largest indoor ski park.Tapi x sempatlah nak berski. maybe next trip lah kot.

Day 7: 3 March(Dubai - KL)



We check out from frm hotel @ 530AM since our flight balik ke KL pukul 955AM nanti.Tak sabar nak balik n jumpa my baby. We all sampai di KL dlm pukul 11 mlm gak la since flight delay 1hr. Memang penat gila but da most important thing is nash n I had a wonderful n quality time together.


[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net